Završnica Prve lige Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Iz SRS BiH putem službene stranice uputili su obavijest za   sudionike Prve lige SRS BiH koju donosimo u cijelosti:


Obavještavamo sve takmičare koji su se prijavili za učešće u Prvoj ligi Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine da se prva dva kola Lige neće održati na Modracu kako je planirano Kalendarom takmičenja nego na rijeci Bosni u Žepču u terminu 12. i 3. lipnja/ juna (termin i staza na kojoj je inače planirano 3. i 4. kolo Prve lige).

Po Odluci Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, Prva liga neće imati 4 kola kako je planirano, nego će biti završena s održana dva kola u gore pomenutom terminu.

 

Učenici se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku o nastavku realizacije nastave u školskim prostorijama počevši od ponedjeljka, 10. svibnja.

Redovna nastava će se odvijati  prema odlukama i naredbama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, te procedurama, odlukama, instrukcijama i modelima koji su bili zastupljeni do 12. ožujka.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije Ministarstvo će u koordinaciji s Kriznim štabom i Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica razmotriti potrebu i donijeti novo uputstvo.

Nastavak radova na uređenju desne obale rijeke Bosne

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U petak, 07.05.2021.godine, potpisan je Ugovor o nastavku radova na uređenju desne obale rijeke Bosne kroz središte grada. Ugovor je potpisao općinski načelnik Mato Zovko s Agencijom za vodno područje rijeke Save koju zastupa direktor Sejad Delić i izvođačem radova „Gradnja 1“ d.o.o. Tešanj, direktorom Mevludinom Bećiragićem. Potpisivanju ugovora je nazočila i pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić.

Vrijednost radova iznosi 398.661,85 KM, a sredstva je kao i za prethodne radove osigurala Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo. Prema današnjem potpisanom ugovoru radovi se nastavljaju na dionici „od pješačkog mosta uzvodno“ u dužini od 400 metara.

Krajem 2020.-te godine je potpisan ugovor kojim su započeti radovi na izgradnji desne obaloutvrde, a vrijednost radova dionice „između dva mosta“ u ukupnoj dužini od 320 metara je iznosila 297.765,00 KM, te je u potpunosti završena, kao i planirani radovi na uređenju lijeve obale Bosne.

U Federaciji BiH skraćen policijski sat, od sutra traje od 23 do 5 sati ujutro

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je prihvatila prijedlog Kriznog štaba i skratila trajanje policijskog sata koji će od sutra trajati od 23 do 5 sati ujutro.

Podsjetimo, do sada je policijski sat trajao od 21 do 5 sati ujutro. Ovaj prijedlog Kriznog štaba uslijedio je zbog poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji FBiH. Treba istaći da je Krizni štab predložio da policijski sat traje od 22, ali je Vlada FBiH donijela odluku da to bude od 23 do 5 sati ujutro.

U posljednje vrijeme na teritoriji Federacije BiH, ali i Republike Srpske ukinuto je više mjera, ali je policijski sat i dalje na snazi. Ipak, za mnoge to predstavlja otežavajuću okolnost jer je kretanje u FBiH do danas praktično omogućeno najkasnije do 20 sati, s obzirom na to da već do 21 sat građani trebaju biti u kućama.

U međuvremenu je veliki broj građana u anketi portala Klix.ba poručio da policijski sat definitivno treba skratiti. Mnogi kao razlog navode i činjenicu da je u toku muslimanski mjesec ramazan te da je građanima otežano kretanje ili eventualno obavljanje iftara van svog doma.

Također, danas je prihvaćen i prijedlog da se poveća dozvoljeni broj okupljanja u ugostiteljskim objektima na otvorenom do 30 osoba, kao i prijedlog da se i Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Podsjetimo, u FBiH od prošlog tjedna više nije obavezno nošenje maski na otvorenom.

(klix.ba)

 

Nastavak radova na zgradi nove Osnovne škole u Žepču

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Danas, 07.05.2021.godine općinski načelnik Mato Zovko i direktorica poduzeća TING d.o.o. Žepče Nikolina Spajić su potpisali Ugovor o izvođenju građevinskih radova na objektu Osnovne škole Žepče. Potpisivanju Ugovora je nazočila i pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić, koja je ujedno i koordinator na praćenju provođenja aktivnosti ispred Općine.

Ovim ugovorom je predviđen nastavak radova na „bloku A“  objekta OŠ Žepče, koji se odnose na nabavu i ugradnju stolarije za ovaj dio škole. Vrijednost radova iznosi 152.140,95 KM, a financiraju se iz sredstava dodijeljenih od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će poduzeće „PLATO“ d.o.o. Žepče.

U prosincu 2020.-te godine je ugrađen dio stolarije na bloku A, ukupne vrijednosti 47.566,86 KM, a završetkom radova, odnosno ugradnjom bravarije po današnjem potpisanom Ugovoru, blok A će u potpunosti biti zatvoren. Blokovi B i C nove zgrade su također u fazi izgradnje, a u narednom razdoblju bi trebala uslijediti ugradnja stolarije na ovim blokovima.

 

Ministar Kozlić primio delegaciju Nogometnog saveza ZDK

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić razgovarao je u srijedu, 05.05. 2021. godine  s delegacijom Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio novoizabrani predsjednik Muris Jabandžić, a u kojoj su još bili član IO NS ZDK Nebojša Nikolić i generalni sekretar Safija Mahmić.

Jabandžić je upoznao ministra s radom i aktivnostima NS ZDK te planovima na razvoju i omasovljenju nogometa kroz takmičarske lige u ovom kantonu.

Kozlić je naglasio da je strateško opredjeljenje ovog ministarstva povezivanje i omasovljenje školskog i takmičarskog sporta, vodeći računa o edukaciji stručnih kadrova i jačanju kompetencija sportskih radnika. Sugerirao je NS-u da pruži tehničku pomoć klubovima kod prijava na javne pozive ovog ministarstva, kako bi svi klubovi ostvarili pravo na financiranje takmičarskih aktivnosti i kotizacija.

Predstavnici NS ZDK pozdravili su rješenja i vizije iz Strategije razvoja sporta u ZDK za period 2020. - 2024. ocijenivši da stvara uvjete za bolji položaj i sistemski utjecaj granskih saveza, te donosi bolju perspektivu i razvoj omladinskog nogometa u ovom kantonu. Navedeno je da NS ZDK ima registriranih 1.780 igrača koji se takmiče na svim nivoima, a najveći broj je pionirskog uzrasta.

Press služba ZDK

Na Matinskom Visu kod Žepča održava se trodnevni zajednički trening 14 potražnih timova sa psima gorskih službi spašavanja iz Češke Republike i Bosne i Hercegovine

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U okviru velikog projekta “Jačanje kapaciteta i razvoj gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini” koji financira Češka razvojna agencija (CRDC) na Matinskom Visu kod Žepča  u tijeku  trodnevni zajednički trening četrnaest potražnih timova sa psima gorskih službi spašavanja iz Češke Republike i Bosne i Hercegovine. Tečaj je počeo u srijedu 05. svibnja i trajat će do 07. svibnja. Danas drugog dana planiranih aktivnosti sudionike treninga posjetili su načelnik općine Žepče Mato Zovko, načelnik PU Žepče Vinko Grlić i zapovjednik PS Žepče Mehmed Cvrčak i   stručna suradnica za CZ Općine Žepče Blaženka Mamić. Ispred domaćina GSS Žepče nazočne je pozdravio Toni Matijević, pročelnik GSS Žepče.

Cilj treninga, na kojemu sudjeluje 5 timova iz Češke Republike te 9 potražnih timova iz cijele Bosne i Hercegovine, razmjena je iskustava i znanja vodiča potražnih pasa kako u samoj obuci pasa tako i njihovoj primjeni kao iznimno vrijednog resursa u operacijama potrage i spašavanja.

"Za nestalom osobom treba od deset do stotinu, ponekad čak i više ljudi koji će pretražiti teren kako bi se nestali pronašao. Pas izravno na terenu mijenja od 20 do 30 ljudi. Stoga je njihov značaj veliki. GSS Žepče može se pohvaliti s dobrom suradnjom s općinom Žepče kao i svim pripadajućim službama  što nije slučaj sa svim našim kolegama. Nažalost većina njih  o svom trošku nabavlja potražne pse, koristi osobne automobile, opremu, odjeću obuću. Nadamo se da će na državnom nivou prepoznati rad svih gorskih spašavatelja koji svoj posao obavljaju na dragovoljnoj i volonterskoj osnovi kako bi 24 sata bili na usluzi svim građanima BiH", istkano je Toni Matijević, pročelnik GSS Žepče.

Ispred Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini zahvalili su se  u ime sudionika projekta domaćinima obuke, Gorskoj službi spašavanja Žepče i Planinarskom društvu "Vis" Žepče.

Razmjena znanja i iskustava gorskih službi spašavanja iz Češke Republike i Bosne i Hercegovine nastavit će se i tijekom vikenda u okolici Zenice na Temeljnom tečaju potrage i spašavanja (SAR).

"Blizina Zenica i odličan poligon za potražne pse kao i činjenica kako smo željeli skratiti putovanje bio je razlog što smo izabrali Matinski Vis. S ovoga mjesta nosim lijepe emocije jer sam upravo na ovoj lokaciji i sama polagala ljetni tečaj tehnika spašavanja", istaknula je koordinatorica projekta Nives Batista.

Javljanje na biro prolongirano za još 15 dana

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sva redovna javljanja na birou rada koja su nezaposlene osobe planirale u nastupajućem periodu prolongirana su do 14. 5. 2021. godine.

Ova odluka je prvobitno važila do 1. travnja, zatim je produžena do 15. travnja, pa opet do 30. travnja, a još jednom su javljanja na biro rada u Ze-Do kantonu prolongirana o čemu su iz Službe za zapošljavanja obavijestili javnost krajem travnja.

Sva redovna javljanja na birou rada koja su nezaposlene osobe planirale u nastupajućem periodu, prolongiraju se do 14.05.2021. godine (redovna javljanja po Pravilniku o evidencijama s rokovima od 30, 45 i 120 dana), priopćeno je iz Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona (SZZ ZDK).

Subcategories