https://zepce.live/ - Novi portal Radio Žepča

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Poštovani slušatelji i čitatelji, obavještavamo vas da od danas sve vijesti iz općine, kantona, zemlje i regije  možete pratiti na našoj novoj stranici, na portalu https://zepce.live/

Promijenili smo izgled i dizajn, i preselili na novu virtualnu adresu.

Pratite nas i slušajte putem https://zepce.live/

Vaš prijatelj u eteru!

Radio Žepče  

U ponedjeljak i utorak radi radova na trafostanicama Berek, Budimiri i Car Trim najavljena isključenja električne energije

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

JP „Elektroprivreda HZ-HB“  Poslovnica Elektro Žepče obavještava potrošače električne energije da će u ponedjeljak, 13. i utorak 14. rujna  zbog radova na elektroenergetskim objektima bez napona biti potrošači koje napajaju trafostanice:

 

Ponedjeljak 13. rujna 2021. godine

Trafostanice:

Polja i Ciglana od 10,00 do 11,00 sati

 

Matije Gupca od 11, 30 do 12,30 sati

 

Don Bosco i Orahovica od 13,00 do 14, 30 sati

 

Utorak 14.rujna 2021. godine

Trafostanice


Car Trim  od 10,00 do 11,00 sati


Budimiri od 11,30 do 13,00 satiBerek od 13,30 do 15,00 satiZa sva naknadna obavještenja možete se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na broj telefona 881-717 ili 883-134

FHMZ - Za vikend pravo jesenje vrijeme, kiša i zahlađenje

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

- U Bosni i Hercegovini će tijekom radnog dijela ovoga tjedna  u većini krajeva prevladavati stabilno suho i pretežno sunčano vrijeme, dok će dani vikenda biti pravi jesenji, prognozirano je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

U četvrtak, 16. rujna, uz povećanje oblačnosti, nije isključen pokoji kratki lokalni pljusak. U nizinama i kotlinama je u jutarnjim satima moguća slaba magla.

Za dane vikenda, 18. i 19. rujna, očekuju se česta obilnija kiša i zahlađenje, prema prognozama.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 8 do 14 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C, a najviše dnevne prognozirane su u rasponu od 25 i 30 stupnjeva, u Hercegovini do 32.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, početkom sljedećeg tjedna   (20. rujna), očekuje se nestabilno vrijeme s kišom i izraženijim padom temperature zraka u odnosu na aktualni tjedan.

Sredina idućeg tjednog  perioda proteći će u nešto stabilnijem vremenskim prilikama, a pred kraj se očekuje novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 do 11 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, a na jugu Hercegovine do 20°C.

fena

Vlada ZDK produžila epidemiološke mjere za još 14 dana

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i novom naredbom produžila epidemiološke mjere za još 14 dana, počevši od danas.

Naredbe se odnose se na zdravstvene ustanove, higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja, predškolske ustanove, obdaništa, ugostiteljske objekte, vjerske zajednice, pogrebna društva, organe uprave, općine/gradove, policiju i inspekcije, s nešto strožim mjerama za rad ugostiteljskih objekata i obdaništa u ovom kantonu.

Prema informaciji Kriznog štaba koju je pripremio Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, svi pokazatelji epidemiološke situacije u ovom kantonu u posljednjem tjednu  imaju povišene vrijednosti. Broj novih potvrđenih slučajeva je 128, što čini kumulativnu incidencu od 35,6 na 100.000 stanovnika.

To, zaključio je KŠMZ, može ukazivati na očekivani dalji porast broja oboljelih, posebno iz razloga što broj novooboljelih u nekim drugim kantonima pokazuje prilično visoke vrijednosti.

Kada je u pitanju cijepljenje, do 05. rujna u ovom kantonu je zaprimljeno i distribuirano 151.242 doza vakcine, od čega je utrošeno 89.180 doza, odbačeno je 450 doza, a neutrošeno 61.612 doza. S dvije doze ukupno je cijepljeno  29.503 građana.

Premijer Mirnes Bašić apelirao je na neodlučne građane da se cijepe, kako bi se što prije dostigao zadovoljavajući procenat cijepljeni osoba, koji je uvjet za stjecanje kolektivnog imuniteta.

Press služba ZDK

Elektro Žepče: Radi radova za srijedu najavljena nova isključenja električne energije

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

JP „Elektroprivreda HZ-HB“  Poslovnica Elektro Žepče obavještava potrošače električne energije da će u srijedu, 15. rujna  zbog radova na elektroenergetskim objektima bez napona biti potrošači koje napajaju trafostanice:


Srijeda 15. rujna 2021. godine


Trafostanice:
TK Vinište, Vinište N. Naselje, Smajići, Sarajlići, Vinište 2 Vrela, Vinište 3 Brdo od 10,00 do 12,00 sati


Trafostanice
Ljeskovica 1, Ljeskovica 2, Eko, Jasmin M, D. Lovnica, Antilop, Bistrica 2, Bistrica 1, Bistrica Rijeka i Kiseljak od 10,00 do 12, 00 sati


Za sva naknadna obavještenja možete se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na broj telefona 881-717 ili 883-134

Nastavlja se cijepljenje u Domu zdravlja Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Iz JU Dom zdravlja sa stacionarom žepče dobili smo o obavijest o terminima cijepljenja za naredni tjedan. Informaciju prenosimo u cijelosti:


Raspored cijepljenja za sljedeći tjedan:

14.09. - utorak - 15:00 - 16:00 h - cijepljenje cjepivom Sinopharm.
Ukoliko interes građana bude veći, produžit ćemo radno vrijeme dok svi zainteresirani ne budu cijepljeni.

16.09. - četvrtak - 15:00 - 16:00 h - cijepljenje cjepivom Astra Zeneca.
Ukoliko interes građana bude veći, produžit ćemo radno vrijeme dok svi zainteresirani ne budu cijepljeni.

17.09. - petak - 15:00 - 17:00 h - cijepljenje drugom dozom cjepiva AstraZeneca. Drugu dozu cjepiva će dobiti osobe koje su prvu dozu cjepiva dobile 02.08., 03.08., 04.08., 05.08. i 06.08.2021. godine.

Održan sastanak shodno inicijativi za proglašenje zaštitnih šuma na području MZ "Željezno Polje"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu danas je održan sastanak s predstavnicima Mjesne zajednice "Željezno Polje", Javnog poduzeća "Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona" d.o.o. Zavidovići i Kantonalne uprave za šumarstvo. Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Skupštine ZDK-a Ćazim Huskić.

Sastanak je održan shodno inicijativi skupštinskog zastupnika Amera Ahmića da se šumsko područje na padinama planine Mahnjača, a prema naseljenim mjestima MZ "Željezno Polje", proglasi zaštitnim šumama, shodno odredbama člana 19. Zakona o šumama.

Na sastanku je zaključeno da MZ "Željezno Polje" i korisnik državnih šuma - JP "Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona", revidiraju ranije potpisani sporazum o gospodarenju šumama i šumskim zemljištem na navedenom području, a u skladu sa zaključcima usuglašenima na ovom sastanku.

Također je zaključeno da MZ "Željezno Polje" kod Općine Žepče pokrene aktivnosti na izradi Elaborata za donošenje Odluke i proglašenju vodozaštitnih zona na navedenom području, te da JP "Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona" i MZ "Željezno Polje", shodno zaključenom sporazumu, vrše redovne kontrole planiranih radova na navedenom području.Press služba ZDK

U nedjelju na domaćem terenu NK Žepče 1919. dočekuje ekipu NK Čelični Grad- S iz Zenice

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


U nedjelju, 12.09. 2021. godine s početkom u 16,00 sati na Gradskom stadionu Nogometni klub "Žepče 1919.", u okviru trećeg kola kantonalne lige NS ZDK, ugostit će ekipu NK"Čelični Grad-S" iz Zenice.


Iz uprave kluba pozivaju navijače da dođu u što većem broju i pruže potporu klubu u nastojanju ostvarivanja pobjede.

Također se zahvaljuju i medijskim partnerima na praćenju uspjeha NK"Žepče 1919."

Subcategories