Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

BZK Preporod Žepče raspisuje natječaj za izbor najboljeg literarnog rada za učenike srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Bošnjačka zajednica kulture „ Preporod „ Žepče već punih devet godina manifestacijom „ Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića „ u Žepču obilježava godišnjicu smrti ovog i istaknutog bh književnika i umjetnika.

Žepče je već godinama centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti ovog književnika koji je djetinjstvo, ,mladost i dio radnog vijeka proveo u Žepču i za koje je za života bio jako emotivno vezen.
„Ove godine kako bi obogatili programski sadržaj gore navedene manifestacije, a u cilju što veće popularizacije Ibrišimovićevog književnikovog djela među učenicima srednjih škola, BZK pREPOROD  ŽEPČE raspisuje  konkurs  za izbor najboljeg literarnog rada za učenike srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona.
Konkurs je otvoren do 01.09. 2020 godine a radovi se mogu slati lično ili poštom na adresu BZK Preporod Žepče za konkurs ( ne otvarati), Sarajevska b.b 72230 Žepče ( zgrada Medžlisa IZ Žepče ).
Teme ovogodišnjeg konkursa za izbor najboljeg literarnog rada su: „Bilo jednom „ i „ Da bih opstao u mojoj Bosni, moram postati div „..
U razmatranje će se uzimati isključivo originalni učenički radovi, koji moraju biti dostavljeni pod šifrom u kuverti .
Neophodno je da radovi budu potpisani isključivo šifrom, a u posebnoj kuverti dostaviti rješenje šifre (ime, prezime, adresa, škola, razred, broj telefona)
Proglašenje i čitanje najboljih radova bit će upriličeno u sklopu književne večeri 15. 09.  2020.godine. Za najbolja tri rada osigurane su nagrade i to: prvo mjesto 200 KM, drugo mjesto 150 KM i treće mjesto 50 KM“, istaknuli su iz BZK Preporod Žepče.