Javljanje na biro prolongirano za još 15 dana

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sva redovna javljanja na birou rada koja su nezaposlene osobe planirale u nastupajućem periodu prolongirana su do 14. 5. 2021. godine.

Ova odluka je prvobitno važila do 1. travnja, zatim je produžena do 15. travnja, pa opet do 30. travnja, a još jednom su javljanja na biro rada u Ze-Do kantonu prolongirana o čemu su iz Službe za zapošljavanja obavijestili javnost krajem travnja.

Sva redovna javljanja na birou rada koja su nezaposlene osobe planirale u nastupajućem periodu, prolongiraju se do 14.05.2021. godine (redovna javljanja po Pravilniku o evidencijama s rokovima od 30, 45 i 120 dana), priopćeno je iz Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona (SZZ ZDK).

RAŽ: Poziv mjesnim zajednicama za dostavu informacija

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Razvojna agencija Žepče poziva predsjednike mjesnih zajednica općine Žepče da dostave informacije tj. vijesti o  aktualnostima iz mjesnih zajednica, zanimljive priče o posebnostima svake mjesne zajednice, fotografije, kratke putopise i tzv. „priče iz susjedstva“.

Vijesti će se koristiti pri izradi biltena dijaspore u sklopu projekta „Nigdje kao kod kuće“ koji je odobren od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u cilju realizacije Politike o suradnji sa iseljeništvom u 2020. godini.

Aplikant na projektu je Općina Žepče, a implementator projekta je Razvojna agencija Žepče.

Vijesti je potrebno dostaviti glavnoj urednici Radio Žepča dolaskom u prostorije Radio Žepča ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili Razvojnoj agenciji Žepče dolaskom ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 20.05.2021. godine.

Elektro Žepče: Dio potrošača sutra bez električne energije

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Iz JP Elektroprivreda HZ HB d.o.o. Mostar obavještavaju potrošače da će u četvrtak,  06. svibnja, na području Poslovnice Elektro Žepče doći do isključenja električne energije na :

 Trafostanici 10/0,4 kV koja napaja

 TK Žepče, Briježđe, Jeleč, Donja Papratnica, Ljubna, Zapode, G.Papratnica, D.Ravne, Vitlaci, Vitlaci 2 i Matinski vis u vremenu od 10:00 - 12:00

 Za sva naknadna pitanja, možete se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na broj telefona 881-717 ili 883-134.

Besplatan sadni materijal povodom Dana planete Zemlje

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Uprava preduzeća je povodom obilježavanja 22. travnja Dana planete Zemlje, a na osnovu člana 21. Statuta Javnog preduzeća „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići, donijela odluku o stavljanju na raspolaganje (besplatno) sadnog materijala  fizičkim licima, školama i ekološkim udruženjima u svrhu ozelenjavanja privatnih dvorišta, dvorišta škola, izrada živih ograda i slično.

Zbog nedostatka izvođača radova te nemogućnosti prodaje sadnog materijala, za koji nemamo zainteresiranih kupaca, isti neće moći biti upotrijebljen za proljetno pošumljavanje na području gospodarenja preduzeća, te je cilj da se sadni materijal na ovaj način distribuira do zainteresovanih lica koja će sadnjom učiniti korisnu stvar za našu planetu. 

S obzirom da je počela sezona vegetacije, ako se sadni materijal ne zasadi u proljetnoj sezoni pošumljavanja isti će preći u kategoriju „preraslog sadnog materijala“ i kao takav će morati biti uništen po završetku proljetne sezone pošumljavanja te se nadamo što većem odazivu.

Inače, dio sadnica može ostati u rasadnicima kao hortikulturni sadni materijal, ali se radi o relativno malim količinama.

Sadni materijal se može izuzeti u rasadnicima našeg preduzeća a radi se o slijedećem sadnom materijalu:

Rasadnik Olovo Rasadnik Žepče Rasadnik Zavidovići Rasadnik Tešanj
smrča (3+0) jela (5+0) jela (5+0) javor (2+0)
smrča (2+3) smrča (3+0) smrča (3+0) hrast kitnjak (2+0)
smrča (3+2) bijeli bor (2+0) bijeli bor (2+0)  
    javor (2+0)  

Preuzimanje sadnog materijala bit će omogućeno od 26.04.2021. godine i trajat će do kraja proljetnog pošumljavanja.

Za dodijeljeni sadni materijal izdaje se otpremni iskaz i prateća dokumentacija a jednom fizičkom licu može se isporučiti ukupno do 200 komada sadnica.

Svi koji su zainteresovani za sadni materijal, više informacija mogu dobiti na brojeve:

Rasadnik Olovo - 061/323-490;  061/736-675

Rasadnik Žepče - 032/883-218;  063/358-472

Rasadnik Zavidovići - 032/863-671;  061/624-642

Rasadnik Tešanj - 032/656-581;  061/993-394

spdzdk.ba

Poziv – mapiranje dijaspore

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Na području općine Žepče provodi se projekt „Nigdje kao kod kuće“ koji je odobren od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u cilju realizacije Politike o suradnji sa iseljeništvom u 2020. godini.

Aplikant na projektu je Općina Žepče, a implementator projekta je Razvojna agencija Žepče.

Jedna od aktivnosti u projektu je aktivnost mapiranja žepačke dijaspore u cilju ažuriranja Baze podataka žepačke dijaspore koja sadržava podatke o fizičkim i pravnim osobama koje su rođene ili vode porijeklo iz općine Žepče a nastanjene su van njenih granica.

Baza podataka se izrađuje u svrhu olakšavanja i poticanja gospodarske, kulturne i sportske suradnje između pojedinaca, kolektiva, poduzeća iz općine Žepče sa predstavnicima žepačke dijaspore, razmjene i širenja informacija, promocije ulaganja u općinu Žepče, kao i promocije poslovnih ljudi iz iseljeništva/dijaspore.

Podaci za Bazu podataka žepačke dijaspore se dostavljaju isključivo na dragovoljnoj osnovi. Podaci su povjerljivi, neće se distribuirati i koristit će se samo za potrebe projekta i to isključivo po pitanju potencijalne suradnje sa dijasporom.

Upitnik možete popuniti na sljedećoj stranici: zepce.online/nigdje-kao-kod-kuce.

Unaprijed se zahvaljujemo na suradnji.

Raspisan poziv za dodjelu sredstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga koja će se financirati iz tri transfera.

Javni poziv se odnosi na predlaganje projekata iz slijedećih oblasti:

  • projekata iz oblasti kulture,
  • omladinskih projekata i
  • projekata zaštite kulturno-povijesnih spomenika.

Jedan aplikant može predložiti jedan projekt/program pojedinačno za sve transfere, čiji
pojedinačni iznos ne može biti veći od 2.000,00 KM, osim projekata zaštite kulturno-povijesnih spomenika i izrade strateških dokumenata.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 22. svibnja 2021. godine.

Kompletan tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje.

Ostali dokumenti za preuzimanje:
Prijavni obrazac za sufinansiranje
Obrazac za izvještaj o namjenskom utrošku sredstava za 2020. godinu

(ZPortal)

Page 1 of 123