Online kanali u BiH su se pokazali kao glavni izvor traženja posla (79%) kada su u pitanju mlađe osobe koje traže posao u dobi 18-34 godine, rezultati su velike studije o mobilnosti radne snage koju je Posao.ba proveo tokom 2014. godine  u suradnji sa Boston Konsalting Grupom i mrežom vodećih svjetskih portala za zapošljavanje The Network.


Tome u prilog govori i činjenica da Virtualni dani karijere i znanja (VDKZ) već tradicionalno svake godine privuče veliki broj posjetitelja iz BiH i regije, a samo prošle godine zabilježeno je preko 200.000 jedinstvenih posjetitelja u osam dana trajanja sajma, koji su imali priliku upoznati se s poslodavcima i njihovom ponudom otvorenih radnih mjesta.


Kao i prethodnih godina poslodavci će svim posjetiteljima sajma predstaviti vrijednosti svojih kompanija i očekivanja od svojih budućih zaposlenih. Pored vodećih poslodavaca iz regije, koji će tokom sajma imati priliku da otkriju nove talente i ojačaju svoj tim, i ove godine će se na sajmu predstaviti i regionalne edukativne ustanove, koje će posjetiteljima približiti mogućnost dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja budući da je na tržištu rada sve prisutnija potreba za stjecanjem novih znanja i dodatnih vještina.

Na linku ispod poslušajte što je o ovom sajmu za Radio Žepče kazala Edina Šehović PR menagaer portala Posao.ba

 


Tokom osam dana trajanja sajma posjetitelji će 24 sata dnevno iz svojih domova moći da „obilaze“ štandove poslodavaca i upoznaju se s aktuelnim ponudama poslova, kao i sa izborom edukacija i obuka važnih za razvoj karijere. Osim toga, moći će direktno putem chat opcije komunicirati s predstavnicima izlagača i moći će prisustvovati webinarima koje će pojedini izlagači organizirati. Posjetioci sajma će imati priliku sudjelovati i u nagradnoj igri koju Posao.ba organizira u partnerstvu s Imtecom. 


Neke od kompanija koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu su Lidl, Nestlé Adriatic, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Robot General Trading, DevLogic, Ernst & Young i mnoge druge kompanije iz regije.