Danas, 12. veljače 2021. godine, općinski načelnik Mato Zovko je održao sastanak s predstavnicima Rukometnog kluba Žepče. Sastanku su prisustvovali: predsjednik Kluba Ivo Klarić, koordinator svih rukometnih selekcija (omladinskih i seniorskih) Josip Klarić i trener Kluba Dario Ćoruša. Sastanku su nazočili pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić i pomoćnik za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović.

Rukometni klub Žepče se natječe u Drugoj federalnoj ligi Bosne i Hercegovine, te je članica dva podsaveza: Savez Herceg Bosne i Savez kantona FBIH- regija sjever.

Trenutno se nalaze na 4 .mjestu, te se bore za 3.mjesto u konkurenciji. Ukupno imaju sedam selekcija, četiri omladinske i jednu seniorsku, te dvije kombinirane selekcije u oba podsaveza.

Trenutno broje 104 člana, a svi članovi Kluba, kao i treneri su Žepčaci.

Posljednje 3 godine, Rukometni klub Žepče je jedini klub u Sportskom savezu koji ne bilježi financijske gubitke. Unatoč pandemiji, proteklu godinu su uspješno završili uz samo 3 mjeseca pauze. Početkom 3. mjeseca kreće nova polusezona, a protekli mjesec su vršili i upis novih članova. Zbog pandemije Rukometni klub prošle godine nije organizirao tradicionalni međunarodni turnir „Rukomet u srcu“, a ovogodišnje aktivnosti će ovisiti od epidemiološke situacije.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima Rukometnog kluba na promoviranju sporta i Općine Žepče, te zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.