Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

FOTO: Ena Blitović iz Maglaja pobjednica 11.Radio festivala Radio Žepča

User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive
 

11. RFRŽ sinoć je u Domu kulture Žepče dobio svoga pobjednika. U finalnoj večeri nastupila su 23. natjecatelja a prema odluci stručnog žirija koji je ove godine bio u sastavu Igor Hinger, Ermelina Herceg, Emir Huseinagić, Luka Žiberna, Gabrijela Đaković, Željko Šlipogor, Goran Puletić, titulu pobjednika 11.RFRŽ osvojila je Ena Blitović iz Maglaja.

Druga je Maja Kitić iz Prnjavora a treće mjesto pripalo je Irmi Katić iz Usore.

Organizatori su tijekom finalne večeri dodijelili i nagradu za najbolji scenski nastup koja je pripala Luciji Đivić, najbolji styling na festivalu imao je Alem Žerić, dok je najperspektivnija natjecateljica bila Lajla Šutrović.

Prema izboru žirija Radio Žepča 3. mjesto su osvojile Laura i Gabrijela Tripić, 2. mjesto je pripalo Marti Rimac dok je prva Nađa Imamagić.

Dodijeljene su i nagrade po izboru žirija radijskih stanica, tako je treće mjesto zauzeo Tomislav Ćorić, druga je Petra Antunović i prvo mjesto po izboru žirija radijskih stanica pripalo je Heleni Ilić.

Sudionici finalne večeri 11.RFRŽ u Žepču bili su : Ena Blitović, Helena Ilić, Tomislav Ćorić, Irma Katić, Marta Rimac, Lucija Đivić, Ružica Zadrić, Nađa Imamagić, Lucija Patron, Kemala Bešlija, AldijanaPuzić, Petra Antunović, AlemŽerić, Mateo Lekić, Ana Jezerčić, Edita Fetić, LajlaŠutrović, Gabrijela Tavra, Suzana Seljaković, Amel Šišić, Ajla Begović, Maja Kitić,Laura i Gabrijela Tripić.

Inače ovogodišnji festival započeo je 23. veljače i u 6 polufinalnih emisija imali smo priliku čuti preko 50 mladih izvođača iz 23 grada/općine iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a to su: Zavidovići, Maglaj, Usora, Olovo, Busovača, Kreševo, Novi Travnik, Odžak, Doboj, Tomislavgrad, Rama, Livno, Kupres, Brod, Slavonski Brod, Vareš, Orašje, Banovići, Prnjavor, Breza, Kakanj, Jajce i Žepče.

Sve emisije radili smo izravno iz studija Radio Žepča a koje su prenosile naše partnerske radio postaje u svom programu: Radio 1503 Zavidovići, RTV Maglaj, Radio Usora, Radio Olovo, Radio Busovača, Drukčiji Radio – Novi Travnik, Radio Odžak, RTV Doboj, Radio Tomislavgrad, Radio Rama, Radio Livno, Radio Kupres, Radio Brod, Radio 92 FM Slavonski Brod, Radio Bobovac, Radio Orašje, Radio Prnjavor, Radio Breza, Radio Kakanj i Radio Jajce.

Na početku finalne večeri ispred organizatora obratio se ravnatelj Javne ustanove “Dom kulture” Žepče Miroslav Ilić, koji je poželio svima toplu dobrodošlicu u Žepče. Zahvalio se i svim partnerima, sponzorima ali i nastavnicima koji su u proteklom vremenu vrijedno radili s djecom kako bi se u finalnoj večeri prikazali u najboljem svjetlu.

Svim prisutnim se obratio i načelnik općine Žepče Mato Zovko koji se posebno zahvalio Radio Žepču i Domu kulture na uspješnoj organizaciji 11. RFRŽ. Naglasio je da festival iz godine u godinu bilježi svoj napredak, da se usavršava u organizacijskom smislu te da će tako biti i u godinama ispred nas. Podsjetio je na sami cilj festivala a to je razvijanje stvaralačkog duha kod djece, suradnja između gradova i općina.

U revijalnom dijelu programa nastupio je bend iz Vareša,  Sara Tešić koja je izvela pjesmu „Frozen“, Ružica Oršalić sa skladbom „Dani su bez broja“ kao i Plesni studio LDF.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim partnerskim općinama i partnerskim radio postajama koji su u svom programu prenosili sve naše polufinalne i finalnu večer Festivala, kao i vrijednoj ekipi Radio Žepča i djelatnicima Doma kulture.

Voditeljski posao uspješno je odradila kolegica Dijana Smajlović, novinarka Radio Žepča.

Finalnu večer 11.Radio festivala Radio Žepča mogli ste pratiti i izravno u programu Radio Žepča na 88,2 i 101, 6 MHz i preko portala www.radiozepce.com.

Vidimo se do godine!

Foto: Toni Matijević


A.T