U okviru "Mulabdićevih dana kulture" sinoć  su u Žepču prof.dr. Sanjin Kodrić i mr.sc. Nina Bunjevac Salkić predstavili reprint izdanje knjige Edhema Mulabdića "Na obali Bosne". Radi se o vrlo važnom i posebnom izdanju koje se ogleda u svojoj autentičnosti i izvornosti.
Na početku ovog kulturnog događaja, koji je upriličen u kino dvorani Doma kulture uz poštivanje svih epidemioloških mjera, nazočne su pozdravili  Marinko Tokić pomoćnik ministra za  obrazovanja, nauku, kulturu i sport ZDK, direktorica JU Opća biblioteka Žepče Sabina Malićbegović i ravnatelj JU Dom kulture Žepče Miroslav Ilić koji su organizirali  ovu manifestacije u našem gradu.

„Reprint izdanje znači da je ono identično onome prvobitnom izdanju. Želeći da predstavimo bosanskohercegovačkoj javnosti knjigu onakvu   kakva  bila onog prvog dana kada je ona objavljena, kako su je mogli čitati čitatelji prije nekih skoro stotinjak godina. Zadržala je osebujan pravopis i gramatiku. Nastojali smo  da knjiga bude identična izvoru“, kazala je tijekom promocije zbirke novela Edhema Mulabdića Na obali Bosne“, direktorica JU Biblioteka Maglaj mr.sc. Nina Bunjevac Salkić.

"Mulabdićevi dani kulture" se nastavljaju nizom kulturnih manifestacija koje će biti organizirane do kraja ove godine. „U drugom dijelu ćemo promovirati knjige koje govore o jeziku Edhema Mulabdića. Želimo predstaviti i niz suvremenih autora iz bosanskohercegovačke književnosti  kako bi maglajlijama ali i našim susjedima prezentirali što je to dobro u bosanskohercegovačkoj književnosti i koji su to nagrađivani pisci.  Sve ćemo to začiniti jednom kazališnom predstavom koju smo planirali u listopada ove godine kazala je za Radio Žepče Bunjevac Salkić.


Kulturni događaj, predstavljanje  reprint izdanje knjige Edhema Mulabdića "Na obali Bosne“  u Žepču nastao je kao plod dugogodišnje suradnje dvije biblioteke, JU Opća biblioteka Žepče i JU Biblioteka Maglaj.


Svoj doprinos ovom lijepom kulturnom događaju u Žepču u glazbenom dijelu večeri dao je domaći glazbenik Adem Zečak.  Moderatorica cjelokupnog programa bila je  Zara Malićbegović.