Za danas najavljena nova isključenja el. energije

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

JP Elektroprivreda „HZ – HB“ DP Centar, poslovnica „Elektro –Novi Šeher“ obavještava potrošače električne energije, da će zbog radova, dans, 04.06.2020. godine, da će zbog radova na elektroenergetskom postrojenju DV 10 kV Liješnica - Bradići struja biti isključena na trafostanicama: TS Mlin, TS Čusto Brdo-Luke, TS Čusto Brdo, TS Ljubatović 2, TS Ljubatović1. TS Jezero, TS Ponijevo hrast, TS Ponijevo 2, TS Ponijevo škola od 11:30 do 13:00 sati.


Danas zbog radova na elektroenergetskom postrojenju DV 10 kV Liješnica - Bradići struja biti isključena na trafostanicama: TS Komšići i TS Cerije od 08:30 do 14,30 sati.

 

 

Danas zbog radova na elektroenergetskom postrojenju DV 10 kV Krsno Polje- Tomići struja biti isključena na trafostanicama: TS Gornji Bradići, TS Tomići, TS Miščići, TS Bradići, TS Globarica, TS Matijevići, TS Devetine od 11:30 do 13:00 sati.


Danas zbog radova na elektroenergetskom postrojenju DV 10 kV Krsno Polje- Fojnica struja biti isključena na trafostanici TS Fojnica od 11:30 do 13,00 sati.

Potrošači,
za sva naknadna obavještenja izvolite se obratiti dežurnoj službi u poslovnici Elektro Novi Šeher na telefon broj 032/890 013.

 

U Domu zdravlja Žepče počinu konzultativno - specijalistički pregledi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

IZ JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče dobili smo obavijest koju prenosimo u cijelosti:"Obavještavaju se pacijenti da će u Domu zdravlja sa stacionarom Žepče od 08. 06. 2020. godine početi konzultativno - specijalistički pregledi.Pacijenti se mogu naručiti po ustaljenom protokolu.

Raspored i vrijeme dolaska specijalista ostaje isti kao i ranije", kaže se u obavijesti iz Doma zdravlja Žepče.

Općina Žepče dobila deklaraciju o vraćanju minski sumnjive površine Debelo Brdo

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Kao rezultat provedenih aktivnosti na MSP DEBELO BRDO, 27.05.2020. godine, Općina Žepče je dobila deklaraciju o vraćanju minski sumnjive površine Debelo Brdo. Površina od 785,048.88 m2 je vraćena korisnicima.

Ovaj projekt provodila je deminerska organizacija “NORWEGIAN PEOPLES AID NPA” u suradnji s predstavnicima lokalnih vlasti i lokalnim stanovništvom. Realizacija protuminskih aktivnosti na NPA zadatku „MSP Debelo Brdo, općina Žepče“ je bila moguća zahvaljujući financiranju Vlade SR Njemačke i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Program humanitarnog razoružanja Norveške narodne pomoći u Bosni i Hercegovini (NPA) na području općine Žepče na lokalitetu Debelo Brdo je proveo protuminske aktivnosti od ožujka do studenog 2019. godine u suradnji s Centrom za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini – BHMAC-om, regionalni ured Tuzla.

Kroz aktivnosti čišćenja i tehničkog izviđanja oslobođeno je ukupno 785,048,88 m2 površine sumnjive na prisustvo mina i ostala eksplozivna sredstva zaostala iz rata. Na lokacijama u sklopu NPA deminerskog zadatka ukupno je pronađeno i uništeno 60 komada različitih vrsta mina i 20 ostalih eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata.

Na području općine Žepče i dalje preostaje znatan dio preostalih minski sumnjivih površina, te se ovim putem upozoravaju stanovnici da i dalje imaju na umu opasnost od mina i postojanje minski sumnjivih površina na području naše općine.

Radio Žepče/ OŽ

Javni poziv za dostavljanje Prijedloga projekata za investiranje za Program kapitalnih investicija općine Žepče za period 2020. – 2024.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Održana 8. sjednica Općinskog stožera civilne zaštite Žepče

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nakon donesene Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa na području Federacije BiH, u utorak, 02.06.2020. godine, održana je osma po redu sjednica Općinskog stožera CZ Žepče kojoj su prisustvovali zapovjednik Stožera CZ Mato Zovko, ravnateljica Doma zdravlja Žepče dr. Ana Zlovečera Jukić, stručna suradnica za CZ Općine Žepče Blaženka Ravnjak, načelnik PU Žepče Vinko Grlić, direktor Komunalnog poduzeća Žepče Mirko Šumić, direktor Crvenog križa Žepče Marko Sinanović, pomoćnici općinskog načelnika Brigita Lovrić, Ilija Barešić, Namik Maličbegović i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

Zapovjednik Općinskog stožera Mato Zovko je na današnjoj sjednici predložio jednu točku dnevnog reda koja se odnosi na donošenje Odluke o prihvaćanju Odluke Federalne Vlade o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa na području Federacije BiH .

Općinski načelnik se zahvalio svim članovima Općinskog stožera. Naveo je kako je zadovoljan stanjem na području naše općine. Svi oboljeli su izliječeni, nema smrtnih slučajeva kao posljedica zaraze virusa COVID 19. Kada je riječ o broju nezaposlenih, tijekom pandemije se na Biro rada Žepče javila ukupno 281 osoba zbog prestanka radnog odnosa, dok je s druge strane u istom razdoblju 217 osoba zaposleno ili se odjavilo s Biroa rada zbog ponovnog zasnivanja radnog odnosa.

Sve naredbe koje je Općinski stožer donio, počevši od Odluke o prihvaćanju svih naredbi Federalnog stožera od 18.03. 2020. godine, su stavljene van snage.

Ravnateljica Doma zdravlja Žepče dr. Ana Zlovečera Jukić je dala pregled zdravstvenog stanja građana vezano uz pandemiju COVID-19 u Žepču. Od 13. svibnja 2020. nema niti jedan novi potvrđen slučaj zaraze virusom, a svi oboljeli su oporavljeni. Do sada je testirano 505 osoba, a doktorica je navela kako testiranja na virus i dalje ostaju u svrhu hospitalizacije pacijenata. Trijažni punkt i dalje ostaje radi epidemiološke provjere pacijenata. Prilikom posjete Domu zdravlja pacijenti moraju poštivati mjere koje su i dalje na snazi: dezinficiranje ruku, nošenje zaštitne maske i socijalna distanca od 2 m. Doktorica se svima zahvalila na pruženoj podršci, a građanima poručila kako svi zajedno moramo ostati odgovorni i strpljivi.

Stručna suradnica za CZ Općine Žepče Blaženka Ravnjak je izvijestila sudionike mjerama koje su još uvijek na snazi. Nakon dozvole rada svim hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, dozvoljena su okupljanja od 100 osoba u zatvorenom prostoru i 300 osoba na otvorenom prostoru uz poštivanje distance od 2m. Rad noćnih klubova i diskoteka i dalje ostaje zabranjen, kao i prisustvo publike na sportskim događajima. Obvezno je nošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima, dok na javnim površinama maska nije obvezujuća.

Zaključak sjednice Stožera je da se Služba za civilnu zaštitu i vatrogasna postrojba Općine Žepče,komunalno-sanitarni inspektor Općine Žepče i Dom zdravlja sa stacionarom Žepče zaduže za daljnje praćenje stanja na području općine vezano uz pandemiju korona virusa, a Općinski stožer prestaje s radom.

Općinski stožer civilne zaštite Žepče je na današnjoj posljednjoj sjednici naglasio važnost discipline, odgovornog ponašanja i pridržavanja higijensko- epidemioloških mjera, uputio poruku građanima da se pridržavaju donesenih mjera, čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih, te da izbjegavaju putovanja u zemlje koje su u značajnoj mjeri pogođene virusom.
Radio Žepče/OŽ

Žepče: Otuđena folija za plastenik

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Dana 30.05.2020 godine  u 16,00 sati u službene prostorije obratio se  E.S (1975) iz Begov Hana, općina Žepče i prijavio da mu je u Golubinjoj kod Ekonomije KPZ Zenica od strane dvije NN muške osobe otuđena crna pvc. folija za plastenik gdje su istu utovarile u putničkom motornom vozilu marke"Škoda" sivo plave boje i uputili se u pravcu Zenice.

 

Na lice mjesta upućena patrola policije. Obaviještena dežurna služba PU Centar Zenica. Sačinjena službena zabilješka, kaže se u priopćenju na MUP-a ZDK.

Krizma u župi Svetih Petra i Pavla u Lovnici

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

U subotu, 30. svibnja u župi Svetih apostola Petra i Pavla u Lovnici, pod večernjom svetom misom mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski podijelio je sakrament krizme za sedmoro krizmanika.

Na početku misnog slavlja župnik vlč. Marko Lacić pozdravio je nazočne, na čelu s nadbiskupom koadjutorom, koji je u župu stigao nakon hodočašća u Komušinu, gdje je upriličen Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Uz župnika, na misi je bilo šest svećenika i jedan đakon, a krizmano je šest mladića i jedna djevojka, koji su po sakramentu kršćanske zrelosti primili sedam darova Duha Svetoga.
Ovom važnom slavlju za župnu zajednicu nazočilo je oko 150 župljana.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, u propovijedi je mons. Vukšić naglasio važnost vjere u Treću božansku osobu – Duha Svetoga, koji je životvorac i prisutan kod podijele svih sakramenata. Napomenuo je kako se Duhovi nekako slabije slave nego li Božić ili Uskrs, a zapravo su jako bitna svetkovina u životu Crkve. „To pokazuje i praktički dvodnevno slavlje Duhova: danas, ovom prvom večernjom misom i sutra – cio dan“, kazao je među ostalim nadbiskup Tomo.

Nakon mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i dodjela uspomena – potvrda o primljenoj krizmi.

I za ovu župnu zajednicu – jednu od 15 župa Žepačkog dekanata, nastalu odvajanjem od župe Zavidovići prije 31 godinu – radost slavlja krizme dodatno je važna nakon dva mjeseca raznih zabrana zbog koronavirusa i ograničenja slavljenja misa s pukom.


Nedjelja.ba

Biro rada Žepče : Počinju redovita javljanja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Radno vrijeme sa strankama u JU Služba za zapošljavanje je u periodu od 08,00 do 14,00 sati.


Zbog proglašenja stanja prirodne nesreće, a zbog opasnosti širenja bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19), sva redovna javljanja koja su bila prolongirana, počinju teći s rokom javljanja od 01.06.2020. godine.

Sve osobe koje budu dolazile u biro rada, dužne su poštovati higijensko-epidemiološke mjere zaštite, tj nositi zaštitnu masku i rukavice te održavati distancu među korisnicima.

Subcategories