Dan državnosti BiH: Ponedjeljak 25. studeni neradni dan

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. studenoga Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine propisano da je 25. studeni - Dan državnosti BiH državni praznik, te da tog dana državni organi, poduzeća i druge pravne osobe ne rade.

Ponedjeljak 25. studeni - Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava jedan dan i to na dan državnog praznika, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Za sutra najavljena nova isključenja struje na širem području općine Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Javno poduzeće Elektroprivreda HZ-HB poslovnica Elektro Žepče obavještava potrošače električne energije da će u petak,  22. studenog radi radova, struja biti isključena na trafostanici 10/0,4 Kv "Ljeskovica 1“, „LJeskovica 2“, „Eko“, „Jasmin M“, „Antilop“, i „Dona Lovnic“ u vremenskom periodu od 09,00 do 11, 30 sati.


Istog dana struja će biti isključena i na trafostanici 10/0,4 Kv „Bistrica2“, „Bistrica 1“, „Bistrica- rijeka“ i „Kiseljak“ u vremenskom periodu od 09,00 do 11,30 sati.

U petak, 22.studenog radi radova struja će biti isključena i na trafostanici 10/0,4 Kv  „Smajići“ i „Sarajlići“ u vremenskom periodu od 09,00 do 14,00 sati

Za sva dodatna obavještenja  potrošači se mogu  se obratiti dežurnoj službi u radnoj jedinici Žepče na broj telefona 881- 717 ili 883-134.

Ravnatelj Doma kulture poklonio četiri umjetničke slike SMŠ Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Četiri umjetničke slike nastale na likovnim kolonijama "Ismet Čahtarević" krasit će prostor  SMŠ Žepče.

Naime, ravnatelj JU Dom kulture Žepče, Miroslav Ilić danas je posjetio ravnatelja SMŠ Žepče Adila Gačića i pomoćnika ravnatelje Ivicu Penića i ovom prilikom, u znak dosadašnje i buduće dobre suradnje ove dvije ustanove,  poklonio četiri umjetničke slike nastale na likovnim kolonijama "Ismet Čahtarević".


likovna kolonija "Ismet Čahtarević"   već nekoliko godina je uvrštena u program  najveće kulturno zabavne manifestacije "Žepačko ljeto" koju tradicionalno organizira JU Dom kulture Žepče.

Tijekom današnje posjete domaćini su zahvalili ravnatelji Iliću na uručenim slikama koje će krasiti prostor SMŠ Žepče,  jedne od najvećih srednjih škola na području ZDK, te najavili i u budućem periodu dobru suradnju i nove zajedničke aktivnosti.

 

Općina Žepče: Dodijeljena sredstva za deset novosnovanih poduzeća

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Na temelju Javnog poziva za prijavu korištenja poticajnih sredstava za novoosnovane subjekte malog gospodarstva općina Žepče donijela odluku o dodijeli sredstva za 10 novoosnovanih poduzeća u ukupnoj vrijednosti 30. 331,00 KM.

Radi se o poduzećima PD Nesko – 2. 000,00 KM, obrt Metal N – 2. 000,00 KM, fotograf zlatar Dunđer – 2. 000, 00 KM, obrt Mag - 1.950,00 KM, obućar Dunđer – 2. 000,00 KM, elektroobrt SZ – 2.000,00 KM, AB Drvostil d.o.o Žepče – 5.000,00 KM, Zirćo d.o.o  Žepče – 5.000,00 KM, Badnjar d.o.o Žepče – 5.000,00 KM, Geocibale d.o.o  Žepče -3. 381,00 KM.

Sredstva će se dodijeliti nakon dostavljanja dodatne dokumentacije propisane Javnim pozivom i transakcijskih računa od strane korisnika.

Dinamika dodjele sredstava, način predavanja i ostale pojedinosti utroška, kontrole utroška, monitoringa efekta grant sredstava, precizirat će se Ugovorom koji će se sklopiti s korisnicima sredstava.

U Žepču upriličen okrugli stol na temu "Nasilje u obitelji "

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Generalna skupština UN 1999. godine proglasila je 25. studenog  Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.


U mjesecu studenom  obilježava se 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.Tim povodom sinoć je u sali OV Žepče, a u organizaciji Foruma žena OO SDP BiH Žepče  upriličen okrugli stol na temu "Nasilje u obitelji " .

Uvodničar u temu bila je socijalna radnica Ševala Muslić. Skupu je prisustvovalo oko 40- ak naših sugrađanki i sugrađana ,te delegacija Foruma žena OO SDP BiH Zavidovići , koju je predvodila gospođa Senija Gušo. Kako je istakla, u svojoj uvodnoj riječi, predsjednica Foruma žena OO SDP BiH Žepče gospođa Vildana Stanišić, posebno raduje činjenica da su sinoćnjem skupu prisustvovali naši sugrađani i sugrađanke različitih nacionalnih i stranačkih skupina, što prije nije bio slučaj.


 Ševala Muslić je otvorila debatu na temu nasilja i u svom iscrpnom govoru prisutnima detaljno objasnila definiciju nasilja i forme nasilja.


Načelnik PU Žepče gospodin Vladimir Jozinović svoje izlaganje je započeo podatkom da je nakon 2013.god. broj prijava nasilja bio u porastu, ali da je sad ponovo u padu .Tako je u mjesecu listopadu na području ZDK prijavljen 21 slučaj nasilja, od toga 50% u Zenici, dok je na području općine Žepče u toku ove godine do sada prijavljeno 6 slučajeva prijave nasilja.

Značajnu ulogu u nasilju igra i genetika, te nasilnik proizvodi nasilnika. U 60-70% slučajeva žene  su žrtve nasilja, a ima slučajeva gdje su roditelji, braća i sestre nasilnici, ali i žrtve .

Jozinović je, također, u svom govoru istakao da PU Žepče ima dobru suradnju s Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja, te s udruženjem "Medika "u Zenici. Na pitanje prisutnih koja je najčešća mjera, koja se poduzima u slučaju nasilja, Jozinović je odgovorio da je to zabrana pristupa nasilnika žrtvi.

Amira Mehmedović sekretarica Medžlisa  IZ Žepče govorila je o nasilju s aspekta vjere, te citirala dio sure " Nahl " i naglasila da IZ u Žepču također puno radi na temi suzbijanja nasilja, posebno sa ženama.


Husejn Softić, umirovljeni policajac, govorio je o svojim iskustvima gdje je iznio slučaj u kojem je muškarac koji se njemu obratio za pomoć bio žrtva nasilja od strane supruge.

O internetskom nasilju govorila je Zemira Mujičić predsjednica KUD -a " Slovo o Žepču ". Kazala je  kako se problemi u kući uglavnom rješavaju preko djece, te da djeca trebaju što više da se uključuju u kulturno - sportske aktivnosti i tako se sklone s ulice i manje vremena provode na internetu koji zna biti jako opasan, posebno za maloljetnike.


Na kraju se predsjednica Foruma žena OO SDP BiH Žepče Vildana Stanišić još jednom zahvalila svima na prisustvu i učešću u debati, te prisutne pozvala na druženje u kancelariji SDP-a u Žepču uz kolače i osvježavajuće napitke .

Radio Žepče/Vildana Stanišić

 

Potpisan ugovor o prodaji zemljišta za izgradnju zgrade Općinskog suda u Žepču

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Ministar za pravosuđe i u pravu Zeničko-dobojskog kantona Nebojša Nikolić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali su danas ugovor o kupoprodaji zemljišta za potrebe izgradnje zgrade Općinskog suda u Žepču. Prije toga, Nikolić i Zovko su potpisali protokol o načinu uređenja međusobnih odnosa u vezi kupoprodaje zemljišta, prema kojem će Općina Žepče ukupna sredstva od prodaje od 23.280 KM uložiti u vanjsko uređenje zgrade Suda.


"Raduje me što smo sve bliže početku izgradnje objekta koji će omogućiti normalne uvjete za smještaj i rad Općinskog suda u Žepču. Ovaj kapitalni projekt je primjer dobre suradnje između općine i kantona", kazao je Nikolić, zahvalivši se svima koji sudjeluju u projektu, a posebno donatorima – Vladi Švedske koja financira izradu projektne dokumentacije i Europskoj uniji koja najvećim dijelom financira izgradnju zgrade.


Potpisivanju ugovora je prethodila parcijalna izmjena Regulacionog plana i formiranje urbanističko- građevinske parcele za gradnju, a dodjela općinskog zemljišta i potpisivanje današnjeg ugovora je drugi korak na projektu. Prema planu, do kraja ove godine bit će osiguran projekt i potrebna odobrenja za gradnju, a sama izgradnja će krenuti u srpnju 2020. godine.


Nova zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi između objekata Srednje mješovite škole "Žepče" i Centra za socijalni rad, u okviru druge faze projekta "Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH" koji implementira Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH s ciljem unapređenja efikasnosti pravosuđa, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju zgrada pravosudnih institucija.


Načelnik Zovko je istakao da Općina Žepče podržava razvoj infrastrukture i izgradnju novih objekata te da će nakon izgradnje zgrade i vanjskog uređenja općinska uprava nastaviti pružati administrativnu i drugu potrebnu podršku.

U utorak 30. sjednica Općinskog vijeća Žepče

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Na osnovu člana 57. Poslovnika o radu Općinskog vijeća, saziva se 30. sjednica Općinskog vijeća za 26. (utorak)  11. 2019. godine s početkom u 10,00 sati, u sali Doma kulture, sa sljedećim Dnevnim redom:


1.Nacrt Proračuna Općine Žepče za 2020. godinu


2.Nacrt Odluke o izvršenju proračuna općine Žepče za 2020. godinu


3.Izvješće o radu Stručno- pedagoškog nadzora za Hrvatski Nastavni plan i program i Bosanski Nastavni plani program, za školsku 2018./2019. godinu


4.Prijedlog Odluke o pristupanju parcijalne izmjene Regulacionog plana grada Žepče po zahtjevu Medžlisa IZ Žepče


5.Prijedlog Odluke o usvajanju parcijalne izmjene Regulacionog plana grada Žepče po zahtjevu Mersada Bajrić i Elme Preldžić


6.Prijedlog Odluke  o usvajanju parcijalne izmjene Regulacionog plana grada Žepče po zahtjevu Marina Barbarić


7.Prijedlog Zaključka po Inicijativi građana za izgradnju groblja

Žepče: U petak promocija knjige Kockanje je zlo

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U okviru manifestacije „Tebi, O Allahov poslaniče…“, Medžlis islamske zajednice Žepče organizuje promociju knjige „Kockanje je ZLO“.

Promocija će se održati u petak, 22.11.2019. u sali OV Žepče od 16:45.

Potkategorije